Denne glutenfrie mandelkage med ricotta er en dessert, som kan bruges med forskelligt tilbehør. Man kan servere den med flødeskum, en god klat fed creme fraiche eller måske Sisterfoods Vanilleis. Ved siden af det er det lækkert med en eller anden form form for friske bær eller f.eks Råsyltede rabarber eller Blommekompot. Smagen i kagen er frisk og let syrlig.
Kagen er nem at lave, og man kan sagtens tilberede den dagen i forvejen.
Ingredienser
- 120 g smør
- 230 g sukker
- 2 citroner (skallen)
- 4 æg
- 250 g mandelmel
- 250 g ricotta
- 1 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk lemon curd
- 1/2 stang vanille
- 2 spsk sukker til kanten af springformen
- flormelis til pynt
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk hviderne stive i en skål, og stil dem til side.
- Rør smør og sukker blødt i en anden røreskål.
- Kom æggeblommer, vanillekorn, lemon curd og citronskal ned i massen, og rør igen.
- Pisk ricotta og creme fraiche i.
- Tilsæt mandelmel, og rør dejen lind.
- Vend forsigtigt hviderne ned i dejen. Brug en dejskraber. Tag først halvdelen af hviderne, og rør forsigtigt i dejen, til den er ensartet.
- Tilsæt de sidste hvider, og rør, til du ikke kan se spor af æggehviderne.
- Smør en springform med smør, og drys siderne med sukker.
- Kom dejen i springformen, og bag den i ca. 45 min.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Pynt den flormelis inden servering.
Del denne opskrift
Skriv et svar