Denne glutenfrie mandelkage med ricotta er en dessert, som kan bruges med forskelligt tilbehør. Man kan servere den med flødeskum, en god klat fed creme fraiche eller måske Sisterfoods Vanilleis [1]. Ved siden af det er det lækkert med en eller anden form form for friske bær eller f.eks Råsyltede rabarber [2]eller Blommekompot [3]. Smagen i kagen er frisk og let syrlig.
Kagen er nem at lave, og man kan sagtens tilberede den dagen i forvejen.
Ingredienser
- 120 g smør [5]
- 230 g sukker [6]
- 2 citroner (skallen) [7]
- 4 æg [8]
- 250 g mandelmel [9]
- 250 g ricotta [10]
- 1 dl creme fraiche 18% [11]
- 2 spsk lemon curd [12]
- 1/2 stang vanille [13]
- 2 spsk sukker til kanten af springformen [14]
- flormelis til pynt [15]
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk hviderne stive i en skål, og stil dem til side.
- Rør smør og sukker blødt i en anden røreskål.
- Kom æggeblommer, vanillekorn, lemon curd og citronskal ned i massen, og rør igen.
- Pisk ricotta og creme fraiche i.
- Tilsæt mandelmel, og rør dejen lind.
- Vend forsigtigt hviderne ned i dejen. Brug en dejskraber. Tag først halvdelen af hviderne, og rør forsigtigt i dejen, til den er ensartet.
- Tilsæt de sidste hvider, og rør, til du ikke kan se spor af æggehviderne.
- Smør en springform med smør, og drys siderne med sukker.
- Kom dejen i springformen, og bag den i ca. 45 min.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Pynt den flormelis inden servering.
Del denne opskrift