Når der kommer rabarber i haven, er der mange lækre ting, man kan lave. Her er der en opskrift på råsyltede rabarber. De kan bruges både som tilbehør og i desserter. Skal man f.eks have ost, smager det rigtig lækkert til. Det passer også godt til en kage eller muffins. Se Chokolademuffins med pekannødder. De bevarer deres sprødhed, hvilket er rigtig lækkert. De kan også sagtens buges til et stykke kød – f.eks Langtidsstegt lammeryg
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 4 dl vand
- 200 g sukker
- 1/2 lime (saften)
- 1 dl grenadine
- 1/2 stang god vanille
Antal personer:
Recipe Notes
- Snit rabarberne fint, og læg dem i en skål sammen med limesaft.
- Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud.
- Kom vanillekorn, sukker, grenadine og vand i en gryde og giv det et opkog.
- Hæld den kogende væske over rabarberne, og lad det køle af.
- Si lagen fra rabarberne, og giv det endnu et opkog, og hæld det tilbage over rabarberne.
- Hæld det på glas, og kom det i køleskabet. Det skal trække minimum to dage.
Del denne opskrift
Anja Hegnelt skriver
Hej. Hvornår skal lime bruges? Skal saften og/eller skallen bruges? Skal den koges med eller lægges rå i glasset?
Vh. Anja
Anne_Daus skriver
Hej Anja
Limesaften skal bare ned til rabarberne, inden lagen hældes over :-). Jeg skal nok lige rette det i opskriften. God dag Mvh Anne