Appelsinkaramelliserede gulerødder er lækkert tilbehør til at godt stykke kød. De passer godt til efterår og vinter. De er bedst, hvis man kan få fat i nogle gulerødder, som ikke er alt for store. Det ser farverigt ud, hvis man kan få fat i gulerødder med flere farver.
Prøv f.eks. Langtidsstegt lammeryg eller Culotte. Det er også lækkert med Bagte små kartofler med rødløg og timian til kødet.
Ingredienser
Antal personer:
Recipe Notes
- Gulerødderne gøres rene og skæres i halve eller kvarte på langs (afhængig af størrelsen)
- Varm smørret op på panden, og rist gulerødderne.
- Hak timian, put det på panden, og skru lidt ned for blusset.
- Når gulerødderne efter 5-10 min er ved at være møre (tjek ved at prikke i dem med en urtekniv) hældes saften fra appelsinen på panden.
- Rist dem yderligere til saften forsvinder, og gulerødderne er helt gyldne.
- Anret dem på et fad, og krydr dem med salt og peber.
- Riv lidt af skallen, og pynt med skovsyre og evt. tørrede morgenfrueblade.
Del denne opskrift
Skriv et svar