Skal du have gæster til frokost eller til aftensmad, så prøv denne tærte med løg og skorzonerrod. Den er fyldt med god smag. Vi pynter med en god bacon, men det kan sagtens udelades, hvis du vil lave den uden kød. Kan du ikke få fat i skorzonerrødder, kan du sagtens bruge selleri eller pastinakker i stedet for.
Server den f.eks. sammen med Bagte cherrytomater og rød peber og Fladbrød med blå birkes samt nogle gode oste. Den smager også lækkert til noget godt kød f.eks. Kalkunbryst sous vide
Ingredienser
Fyld:
- 1 løg
- 200 g skorzonerrødder
- 1,5 spsk olie
- peber
- 2 forårsløg snittet fint
- 1/2 tsk salt
Dej:
- 200 g mel
- 120 g smør
- 1 tsk salt
- 2 spsk skummetmælk
Æggemasse:
- 2 æg
- 1 dl creme fraiche 18%
- 3 skiver bacon
- salt og peber
- 30 g revet ost
- hakket persille til pynt
Antal personer:
Recipe Notes
- Start med tærtedejen: Smuldr smørret i mel og salt, til det er helt grynet.
- Tilsæt skummetmælk, og saml dejen hurtigt. Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær løg og forårsløg i fine tern.
- Skræl skorzonerrødderne, og skær dem i tern.
- Varm olien op, og steg skorzonerrødder, løg og forårsløg i ca. 8-10 min. Smag til med salt og peber.
- Æggemasse: Bland æg, creme fraiche og revet ost. Tilsæt lidt salt og peber.
- Rul tærtedejen ud, prik i den med en gaffel, og forbag den i 10 min.
- Fordel grøntsagerne og æggemassen oven på den forbagte tærtedej.
- Halver baconskiverne, og fordel dem på tærten.
- Bag tærten yderligere en halv time.
- Tag tærten ud, og pynt med hakket persille og friskkværnet peber.
Del denne opskrift
Skriv et svar