- Svampesuppe
- Kantareller
Svampesuppe er simpelthen bare noget af det nemmeste at lave. Vi bruger det som en forret i alle mulige sammenhænge. Der er hønsefond i, men man behøver ikke at lave den selv. Man kan sagtens bruge en købt fond.
Om efteråret bruger vi gerne kantareller, vi selv har fundet, men suppen bliver også rigtig god med portobello svampe. Har du ikke hvidvin, kan det godt udelades, men det tilfører en fin syre til suppen.
Undlad at rense svampene med vand, burg hellere en lille børste.
Til sin suppe kan du evt. servere Fladbrød med blå birkes
Ingredienser
- 170 g kantareller/portobellosvampe
- 1 løg
- 2,5 dl hønsefond
- 3/4 dl hvidvin
- 1-2 spsk soya
- 2,5 fløde
- 1 spsk citronsaft
- 1-2 tsk salt
- peber
- lidt persille
- 1 spsk olivenolie
- evt. en tomat
Antal personer:
Recipe Notes
- Rens svampene, skræl løget, og hak begge dele i mindre stykker.
- Steg svampe og løg i olien i nogle minutter. Væsken fra svampene skal næsten være væk.
- Tilsæt hvidvin, og lad det koge i et par minutter.
- Kom soya, hønsebouillon, fløde, citronsaft og salt og peber ved.
- Lad suppen koge igennem ved svag varme i 5-7 min.
- Hak persillen, og tilsæt den.
- Smag herefter suppen til med salt og peber.
- Server evt. suppen med lidt tomatskiver uden tomatkød.
Del denne opskrift
Skriv et svar