
Spicy rejesuppe med fersken er lækker som forret eller hovedret. Bruges opskriftensom forret, er der nok til seks personer, som hoveret fire personer.
Man kan selv dosere chili alt efter, hvor stærk suppe, man vil have. Smag på chilien, inden du bruger den, så er det lettere at dosere. Chilien bliver altid stærkere underopvarmning.
I opskriften bruger vi fløde, men man kan sagtens bruge kokosmælk i stedet. Der er brugt rigtig hønsefond, men man kan godt bruge en bouillonterning.
Suppen tager ca. 45 min. at lave og kan tilberedes dagen i forvejen. På selve dagen tilsættes rejer og fersken.
Sørg for, at rejerne er af en god kvalitet, da det giver den bedste smag. Server eventuelt suppen med Naanbrød eller Fladbrød med blå birkes.
- 2 hakket skalotteløg
- 1 tsk karry
- 2 fed hakket hvidløg
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1-2 hakkede røde chilier
- 3 tsk revet ingefær
- 1/2 dl hvidvin
- 3 dl hønsebouillon
- 1 dåse flåede tomater
- 70 g tomatkoncentrat
- 200 g rejer
- 1 dåse syltede ferskner
- 1 spsk olivenolie
- 4 dl fløde eller kokosmælk
- 1 spsk soya
- hakket koriander til pynt
- 1 dl creme fraiche 18%
- Varm olien op i en gryde.
- Svits løg og hvidløg sammen med karry og gurkemeje i ca. 3 min.
- Tilsæt revet ingefær og hakket chili, og svits i 2 min.
- Hæld hvidvin på, og lad det koge op.
- Tilsæt tomatpuré, flåede tomater, soya og hønsebouillon, og lad suppen koge i 15 min.
- Smag på suppen, måske skal den have lidt mere chili.
- Hæld fløde eller kokosmælk i, og kog yderligere 10 min.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Hak ferskenerne, og tilsæt dem sammen med rejerne.
- Hak koriander, og pynt suppen.
- Server suppen med brød og en klat creme fraiche.
Skriv et svar