
Naanbrød er lækkert som tilbehør til mange forskellige retter. De er gode, uanset sæson. Prøv dem f.eks til Karrysuppe med kylling eller til Svampesuppe.
De tager ikke lang tid at lave. Har du en pizzasten eller et pizzastål får de ekstra godt med varrme, dette giver en mere sprød bund. Hvid du vil tilføje smag til dine naanbrød kan de drysses med hakkede urter og evt hvidløg lige efter bagningen.
Opskriften giver 8-10 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 dl kogende vand
- 3 dl cremefraiche eller yoghurt
- 1/2 dl olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 450 g manitoba mel
- 1 spsk nigellafrø
- 30 g smeltet smør
Antal personer:
Recipe Notes
- Hæld kogende vand i en skål.
- Bland creme fraiche, æg, salt, sukker, olie og gær i.
- Bland melet i lidt ad gangen, og rør det til en lind dej.
- Lad dejen hæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 240 grader.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, mas dejen lidt flad, og skær den i 8-10 stykker.
- Form dejstykkerne runde og lidt aflange, og pres dem lidt flade på et stykke bagepapir.
- Pensl dem med vand, og drys med nigellafrø.
- Lad dem efterhæve i 15 min.
- Bag dem i ovnen i ca. 10 min, til de er gyldne.
- Smelt smørret.
- Tag naanbrødene ud, pensl dem med smørret, og drys evt. med hakkede urter, og lad dem køle af på en bagerist.
Del denne opskrift
Skriv et svar