Rugler med hvidtøl er et lækkert alternativ til enten rugbrød eller almindelige boller. De er gode til morgenmaden, men de er også rigtig gode i madpakken, som en slags sandwich. I denne opskrift har vi brugt hvidtøl og maltmel for at fremhæve den gode smag af rugbrød. Vi har brugt hampefrø og sesamfrø, men man kan sagtens bruge andre slags kerner eller nødder.
Prøv evt. at spise dine rugfler sammen med Høns med spidskål og sprødt skind eller Rejesalat med radiser og blegselleri
Recipe Notes
- Varm vand og hvidtøl op til 37 grader.
- Put den lune væske i en skål sammen med gær, æg, olie, salt og sukker.
- Bland hampefrø, sesam, maltmel og rugmel ned i skålen, og rør det sammen.
- Tilsæt hvedemelen lidt efter lidt, og rør din dej i ca. fem minutter.
- Lad dejen hæve i to timer.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Slå dejen ud, og form dine rugfler, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 20-30 minutter.
- Bag dem herefter i ca. 25 minutter i ovnen.
- Tag dem ud, og lad dem køle af på en bagerist.
Del denne opskrift
Skriv et svar