Denne marcipankage med æbler er særlig god, når det er efterår, og man har fine æbler på sit æbletræ. Har man ikke det, kan man jo købe masser af lækre danske æbler i butikkerne. Kagen er lækker til kaffen, men den er også en super god dessert, hvor man kan servere flødeskum eller Vanilleis til.
I denne opskrift har vi brugt mirabellemarmelade, da den er dejlig syrlig. Man kan også sagtens bruge en rabarbermarmelade eller en solbærmarmelade.
Det gode ved kagen er, at den sagtens kan laves en dag eller to i forvejen. Den bliver på ingen måde tør. Den holder både smag og konsistens.
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 65 g kartoffelmel
- 70 g hakkede mandler
- 2-3 æbler
- 4 æg
- 3-4 spsk marmelade
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rør smør, brun farin og sukker i en skål.
- Riv marcipnanen på rivehjernet, og rør det i dejen.
- Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres i dejen.
- Hak mandlerne og tilsæt halvdelen sammen med kartoffelmelen.
- Skær æblerne i både, og skær dem i fine og tynde både.
- Kom dejen i en springform, og jævn den ud med en kniv.
- Læg æblerne i to runde mønstre i dejen, og pynt med resten af de hakkede mandler.
- Fordel marmeladen på kagen, og bag den i ca. 45 min. Tjek den med en skrikkepind eller lign.
- Server kagen, som den er, eller med flødeskum eller is til.
Del denne opskrift
Skriv et svar