
Vi er rigtig glade for lam, og langtidsbagt lammehals med rodfrugter er rigtig lækker simremad. Det tager tid, men retten passer helt sig selv, så det er super nemt. Konsistensen på lammekødet bliver ligesom pulled pork. det bliver dejligt mørt og meget velsmagende.
Retten skal stå i ovnen i ca. 5 timer
Som tilbehør vil vi anbefale: Bagt tomatsalat med bønner, feta og oliven og Halve bagte kartofler
Man kan også servere ris kogt med 1 tsk gurkemeje til. Retten serveres med persilledrys og stærk creme fraiche til.
Ingredienser
- 1 kg lammehals
- 1/4 selleri i store tern
- 1 peberfrugt i store tern
- 2 løg skåret i kvarte
- 2-3 gulerødder skåret i store stykker
- 1/2 øl
- 1 laurbærblad
- 1 dusk timian
- salt
- peber
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citron
- persille til pynt
- 1-2 dl creme friache
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Kom alle grønsagerne, laurbærblad samt timian ned i en stegeso, og hæld den halve øl udover.
- Bland sennep, citronsaft og olie i en skål, og pensl lammehalsen med blandingen.
- Kom lammehalsen ovenpå, og sæt stegesoen i ovnen i 5 timer.
- Forbered dit tilbehør.
- Tag lammehalsen ud, og læg den i et ildfast fad.
- Skru ovnen op på grill.
- Kom grønsagsblandingen i en gryde, og kog det op.
- Tilsæt 1/2 dl fløde, salt og peber, og smag til. Jævn saucen med maizena, hvis den er for tynd.
- Kom halsen i ovnen, og grill den i 10 min.
- Lad saucen simre, mens halsen grilles.
Del denne opskrift
Skriv et svar