- Bagt tomatsalat med bønner, feta og oliven
Her er opskriften på en bagt tomatsalat med bønner, feta og oliven. Den passer godt som tilbehør både til sommer og vinter. Når man bager tomater og peberfrugter, fremhæver det en noget dybere smag. Den er nem at lave, men tager lidt tid at lave. Man kan evt. bage tomat og peberfrugt dagen i forvejen. Man kan også servere salaten lun i stedet for kold.
Vi bruger sorte oliven, men du kan også sagtens bruge grønne.
Salaten passer godt til f.eks. Culotte sous vide eller Lammekølle eller måske en god bøf.
Ingredienser
- 400 g cherrytomater
- 300 g rød snackpeber
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk balsamico
- 1/2 tsk salt
- 1 potte frisk basilikum
- 150 g bønner
- 150 g sorte oliven
- 100 g smuldret feta
- friskkværnet peber
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Gør peberfrugterne rene, og skær dem i mindre stykker (ca. 3x3 cm)
- Tag den friske basilikum (gem lidt til pynt), og hak den groft.
- Halver cherrytomaterne, og put dem i et ildfast fad sammen med peberfrugter og hakket basilikum.
- Put 2 spsk olie og balsamico ved, og bag dem i 3,5 timer.
- Køl tomat/peberfrugtblandingen ned (gerne i et køleskab til næste dag)
- Kog bønnerne i ca. 5 min, og skyl dem i koldt vand.
- Bland bønnerne med tomat, peberfrugt, oliven, 2 spsk olivenolie og smuldret feta på toppen.
- Drys med salt og peber og evt lidt ekstra basilikum.
Del denne opskrift
Skriv et svar