Lam er virkelig lækkert kød, når man får det i en god kvalitet. Her er den først steg ved en lavere temperatur, hvorefter den skal have en marinade med sennep, citron og olie. Herefter skrues der op for temperaturen, så dressingen karamelliserer i ovnen. Det giver en rigtig god smag og passer rigtig godt til kødet.
Af tilbehør til lammet kan du evt prøve: Rå blomkålssalat med fennikel og pinjekerner, Stegt spidskål eller Signes iranske rissalat med friske krydderurter
Ingredienser
- 1 Lammekølle (over 2 kg er bedst)
- 3 spsk grov sennep
- 3 spsk olivenolie
- saft fra en halv citron
- salt
- peber
Antal personer:
Recipe Notes
- Ovnen tændes på 160 grader.
- Lammekøllen krydres med salt og peber og stilles i ovnen.
- Steg køllen i to timer.
- Bland sennep, olie og citron sammen i en skål.
- Tag køllen ud, og smør den ind i dressingen.
- Sæt køllen tilbage, og skru op på 210 grader.
- Giv køllen ca. 30 min med dressingen på. Den må gerne blive gylden.
- Tag køllen ud og tjek centrumtemperaturen. Den skal være på 58-60 grader.
Del denne opskrift
Skriv et svar