Hos os elsker vi stegt spidskål. Det passer godt som tilbehør til rigtig mange forskellige ting f.eks. Lammekølle eller Culotte sous vide. Vi bruger altid økologiske spidskål. De er lidt mindre, og det giver en mere lækker kål. Vi bruger både grøn og rød spidskål. Det er meget smukt, når de bliver blandet på fadet :-).
Ingredienser
- 2 økologiske spidskål
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 1-2 spsk flydende fedtstof eller smør
- flagesalt
Antal personer:
Recipe Notes
- Tag de yderste blade af spidskålen, og flæk dem over i kvarte.
- Varm olien op i en pande, og læg spidskålen på den vandrette side. Steg den til den er gylden, og sørg for at vende den, så den bliver gylden på alle tre sider.
- Steg den i ca. 8 min. Kom herefter smør på panden, så kålen når at få lidt smag fra smørret. Kålen skal stege til den er "al dente". Små spidskål skal stege i ca. 10 min og store op mod 15 min.
- Drys lidt salt på kålen lige inden servering.
Del denne opskrift
Skriv et svar