Denne konfektkage med marcipan smager simpelthen bare af konfekt. Den er nem at bage, og det smarte er, at den kan holde sig i flere dage. Den bliver faktisk bedre af at stå til næste dag. Der er ikke gluten i, da der ikke er brugt mel. Den passer både på kaffebordet eller som dessert med et stykke is til. Prøv f.eks. vanilleis med marscapone til. Vil du gerne have lidt ekstra til? Så prøv Råsyltede rabarber. Det giver sprødhed og syre, som passer perfekt til kagen.
Denne kage ser måske ikke ud af så meget, men den er helt genial. Den kan med fordel laves dagen i forvejen. Det bliver den faktisk kun bedre af. En anden fordel er, at den er glutenfri. Den er god i sig selv, men tager ikke skade af lidt is til 🙂
Antal personer |
8 |
Tilberedningstid |
65 min |
|
|
Denne kage ser måske ikke ud af så meget, men den er helt genial. Den kan med fordel laves dagen i forvejen. Det bliver den faktisk kun bedre af. En anden fordel er, at den er glutenfri. Den er god i sig selv, men tager ikke skade af lidt is til 🙂
|
Ingredienser
- 250 g marcipan
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 4 æg
- 65 g kartoffelmel
- 65 g nødder efter eget valg
- flormelis til pynt
- bær til pynt
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Marcipanen rives og røres sammen med sukker og smør til det er en homogen masse.
- Æggene røres i et ad gangen.
- Kartoffelmel røres i.
- Smør en springform og for den med et stykke bagepapir. Så er kagen nemmere at få fri.
- Hak nødderne og drys halvdelen ned i bunden af springformen.
- Kom dejen i formen og drys resen af nødderne ovenpå.
- Bag kagen i 45 min.
- Pynt kagen, når den er afkølet.
Del denne opskrift
Line Christensen skriver
Den her kage er bare super lækker, og meget nem lige at smække sammen. Den har vakt stor begejstring hos mine gæster 🙂