- Havtornsirup
Havtorn er bær du selv kan finde om efteråret, men de kan også købes på frost i en del supermarkeder efterhånden. Plukker du dem selv, er det nemmest at putte grenene i fryseren i nogle døgn. Det gør det lettere at få bærrene af.
Denne havtornsirup smager fantastisk som tilbehør til ost. Den er syrlig og sød på sammen tid. Siruppen kan også bruges i en is. Så tilsættes der bare et par spiseskefulde til ismassen, så har du en fin havtornis se: Vanilleis
Recipe Notes
- Bland havtorn, sukker og brun farin i en gryde.
- Kog det til en sirup, det tager ca. 15 - 30 min. Tjek konsistensen på din sirup løbende. Det gør du ved at putte lidt sirup på en lille tallerken og stille den på køl i to min. Konsistensen skal være sej, så er den færdig.
- Hæld din sirup gennem en sigte, så kernerne sies fra. Mos dem gerne lidt med en ske.
- Hæld den på et glas, og afkøl den.
Del denne opskrift
Skriv et svar