- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Havtornsirup

Havtorn er bær du selv kan finde om efteråret, men de kan også købes på frost i en del supermarkeder efterhånden. Plukker du dem selv, er det nemmest at putte grenene i fryseren i nogle døgn. Det gør det lettere at få bærrene af.

Denne havtornsirup smager fantastisk som tilbehør til ost. Den er syrlig og sød på sammen tid. Siruppen kan også bruges i en is. Så tilsættes der bare et par spiseskefulde til ismassen, så har du en fin havtornis se: Vanilleis [2]

Havtornsirup
[3]
Print Recipe
Havtornsirup
[3]
Print Recipe
Ingredienser
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Bland havtorn, sukker og brun farin i en gryde.
  2. Kog det til en sirup, det tager ca. 15 - 30 min. Tjek konsistensen på din sirup løbende. Det gør du ved at putte lidt sirup på en lille tallerken og stille den på køl i to min. Konsistensen skal være sej, så er den færdig.
  3. Hæld din sirup gennem en sigte, så kernerne sies fra. Mos dem gerne lidt med en ske.
  4. Hæld den på et glas, og afkøl den.
Del denne opskrift