- Dadelsnitter
Disse dadelsnitter er et rigtig fint alternativ til hindbærsnitter. Du kan lave dem med de nødder, du bedst kan lide. I denne opskrift, har vi brugt pistacienødder. Dadlerne giver en rigtig fin smag, og syren fra Grand Marnier og citron er rigtig god. De kan bruges både som dessert, eller som en lækker kage til kaffen/teen.
Opskriften giver ca. 8 stk.
Ingredienser
Dej
- 150 g mel
- 40 g sukker
- 85 g smør
- 0,5 tsk bagepulver
- 2 spsk fløde
Fyld
- 70 g dadler
- 100 g marcipan
- 50 g pistacienødder
- 1 spsk Grand Marnier
- 1 spsk citronsaft
- flormelis til glasur
Antal personer:
Recipe Notes
- Put mel, smør, bagepulver og sukker i en skål.
- Smuldr melet godt ind i dejen.
- Saml dejen med fløden, og stil den på køl i 20 min.
- Tænd ovnen på 180 grader
- Rul dejen ud, og stik den ud til runde snitter (brug evt. et glas)
- Bag snitterne i ca. 8-10 min. Hold godt øje med dem. De skal være lysebrune i kanten.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Rist pistacienødderne på en pande, og køl dem af.
- Put marcipan, dadler, halvdelen af nødderne, Grand Marnier og citron i en blender. Blend det til en ensartet masse.
- Smør massen på halvdelen af snitterne, og giv dem låg på.
- Hak resten af pistacienødderne.
- Lav en glasur (den skal være ret sej). Fordel den på kagerne og drys dem med pistacienødderne.
Del denne opskrift
Skriv et svar