- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Vanilleis

Her kommer opskriften på en super nem vanilleis. Det gode er, at man ikke behøver at køre den på en ismaskine, da der er marengsmasse i. Dette gør, at isen ikke krystalliserer. Derfor laver du ismassen og fryser den ned, uden at du behøver at røre i den. Super lækkert til en god dessert 🙂

Server den f.eks sammen med Marcipantærte med rabarber [2] eller Upside-down-kage med ananas [3]

Vanilleis [4]

Vanilleis
[5]
Print Recipe
Antal personer
4-6
Antal personer
4-6
Vanilleis
[5]
Print Recipe
Antal personer
4-6
Antal personer
4-6
Ingredienser
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Skrab kornene ud af vanillestangen.
  2. Pisk 100 g sukker sammen med de 6 æggeblommer og kornene fra vanillestangen. Det skal piskes til sukkeret næsten er opløst.
  3. Pisk flødeni en skål til den er tyktflydende (lige før den bliver til flødeskum)
  4. I en anden skål piskes æggehviderne, til de bliver lidt seje. Herefter piskes de resterende 50 g sukker i lidt ad gangen. Massen skal være helt stiv.
  5. Fløden vendes i æggemassen med en dejskraber.
  6. Til sidst vendes marengsmassen i, og isen sættes i fryseren.
Del denne opskrift