Denne marcipantærte har en fin smag af marcipan samt lidt syre fra rabarberne. Den er rigtig god med vanilleis til. Find en god opskrift her:
Recipe Notes
- Knus makronerne i en pose, og bland dem sammen med mel, rørsukker og 100 g smør skåret i tern.
- Smuldr smørret i melet, og saml mørdejen med en æggeblomme.
- Læg dejen i køleskabet i en time.
- Marcipanen rives på rivejernet, og blandes i en skål sammen med 50 g smør og sukker.
- Rør det godt med en elpisker til det er en ensartet masse.
- Tilsæt de to æg et ad gangen.
- Tilsæt mel og rør igen - stil til side.
- Rabarberne skæres i skiver og kommes i en gryde sammen med sukker, Grand Marnier og vanillekorn samt skal.
- Kog kompotten i 5-10 min. Rabarberne skal være møre.
- Kompotten jævnes med maizena og vand.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Dejen tages ud af køleskabet, og rulles ud med en kagerulle.
- Beklæd en tærteform med dejen, og læg marcipanfyldet på.
- Bag tærten i ca. 25 min.
- Tag tærten ud, og lad den køle lidt af, inden du fordeler rabarberkompotten ovenpå.
- Server kagen med is til.
Del denne opskrift
Skriv et svar