Så er der lækker skinkestang med svampe. Den er god som forret, men vi bruger den også tit som del af en buffet til brunch eller frokost. Er du til andet fyld, kan du også bruge kylling eller laks (100 g fersk og 50 g røget).
Vi pakker fyldet ind i butterdej, som gør skinkestangen dejlig sprød. Der er brugt grønkål, men spinat kan også sagtens bruges.
Ingredienser
- 4 plader butterdej
- 1 løg
- 2 stilke grønkål
- 150 g god skinke
- 4 spsk flødeost naturel
- 1-2 portobellosvampe
- 1 tsk revet citronskal
- salt
- peber
- 1 æg til pensling
- 1 spsk olivenolie
Antal personer:
Recipe Notes
- Læg butterdejen på en tallerken.
- Rengør svampe og løg, og skær dem i tern.
- Varm olien op, og steg begge dele på en pande. Væsken i svampene skal være næsten væk.
- Skyl grønkålen, tag stilken fra, og skær den groft, og kom det ned til svampe og løg.
- Skær skinken i mindre stykker, og tilsæt den sammen med citronskal.
- Sluk panden, og tilsæt flødeost.
- Rør til osten smelter, og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Drys lidt mel på bordet, og læg butterdejspladerne ved siden af hinanden. De skal dække lidt ind over hinanden.
- Tryk dem sammmen ved overlapningerne med en gaffel. Vend dem om, og gør det igen.
- Rul dejen ud med en kagerulle, til den måler ca. 30x40.
- Læg fyldet på den ene halvdel, læg dejen henover, og klem igen enderne sammen med en gaffel.
- Pisk et æg, og pensl skinkestangen.
- Bag den midt i ovnen i ca. 30 min.
- Tag skinkestangen ud, og spis den lun.
Del denne opskrift
Skriv et svar