Når det er jul, skal man have konfekt. Det er et fast punkt på vores julemåned. Disse pistaciekugler med ristede pistacienødder er en rigtig lille lækkerbisken i julekonfekten. Du skal bare lige være opmærksom på temperaturen på din chokolade, for den må ikke blive for varm. Den ideelle arbejdstemperatur er 32 grader, og det kan du måle med et termometer.
Ingredienser
- 600 g marcipan
- 1 pose pistaciemasse
- 100 g pistacienødder
- 300 g god chokolade
Antal personer:
Recipe Notes
- Start med at riste pistacienødderne på en tør pande, og stil panden til side, så de kan køle af.
- Bland marcipan og pistaciemasse (gerne på en køkkenmaskine). Det skal være en ensartet masse.
- Tril kugler af marcipanblandingen.
- Blend nødderne til en lidt grov "pistaciemel"
- Smelt 150 g af chokoladen over vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt resten af chokoladen. Lad de 50 gram smelte i den varme chokolade.
- Tjek temperaturen, den skal være 32 grader!
- Vend marcipankuglerne i chokoladen og herfter i "pistacienmel".
- Læg dem på en plade med bagepapir. Giv dem evt. et hurtigt kulde chok i køleskabet (5 min.).
- Læg dem i en luftæt beholder, og opbevar dem ikke alt for varmt.
Del denne opskrift
Skriv et svar