Denne pekankage med ferskner er lækker til kaffebordet eller som dessert. Den får en god og knasende overflade, da den skal drysses med sukker under bagningen. Vi har brugt pekannødder, men du kan sagtens bruge andre typer af nødder. Vi serverer kagen med flødeskum, men det smager også godt med f.eks. Vanilleis til.
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanille
- 75 g hakkede pekannødder
- 300 g syltede ferskner
- 2 store æg
- 1/4 dl sukker
- 1/4 l piskefløde
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk sukker og smør luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Bland mel, bagepulver, vanille og hakkede pekannødder i en skål. Put det i dejen.
- Smør et ildfast fad med lidt smør.
- Fordel ferskerne i bunden med den flade side nedad.
- Kom dejen ovenpå, og stil den ind midt i ovnen.
- Efter 20 min. drysses den med 1/4 dl sukker og bages yderligere 15 - 20 min.
- Tag kagen ud, og lad den køle af.
- Server den med flødeskum til.
Del denne opskrift
Skriv et svar