Her kommer der en opskrift fra “gamle dage”. Medaljer minder os om barndommen. Vores morfar elskede medaljer og gåsebryst. Og der er da heller ikke noget som en god lødeskumskage :-). Her har vi lavet en lidt anderledes udgave: Medaljer med dadelcreme. Det giver ekstra smag til medaljen. Vi blander vanillecremen sammen med en dadelmasse.
Opskriften giver ca. 8 stk, hvis du laver størrelsen på ca. 7 cm i diameter.
Ingredienser
Mørdej:
- 200 g mel
- 100 g smør i tern
- 40 g sukker
- 4 spsk fløde
Vanillecreme:
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 spsk maizena
- 1,5 dl skummetmælk
- 1/4 stang vanille (kornene)
Dadelmasse:
- 30 g hasselnødder
- 100 g dadler
- 1 spsk Grand Marnier
- lidt revet citronskal
Flødeskum:
- 2,5 dl fløde
Pynt:
- 5-6 jordbær
Antal personer: stk.
Recipe Notes
- Start med at lave din mørdej. Bland mel, sukker og smør i tern i en skål. Smuldr det med fingerne, eller kør det på en røremaskine. Når dejen begynder at samle sig lidt, tilsættes fløden, og dejen samles. Læg dejen på køl i en halv time.
- Vanillecreme: Put alle ingredienser i en gryde. Varm massen op under omrøring, og sluk for varmen, når cremen tykner. Sæt cremen på køl i køleskabet.
- Dadelfyld: Rist nødderne på en tør pande. Tag skallerne af, og kom dem i en blender sammen med udstenede dadler, citronskal og Grand Marnier.
- Rør dadelfyldet sammen med vanillecremen, når den er kold. Læg på køl i en tyllepose.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul dejen ud. Stik dejen ud med en udstikker (ca. 7 cm i diameter), eller brug et glas. Dejen kan sagtens rulles flere gange. Der skal laves 16 stk.
- Bag dem ca. 12 min. i ovnen, til de er let gyldne.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Fordel en klat på halvdelen af mørdejskagerne.
- Pisk fløden til flødeskum. Den skal være så fast som mulig - uden at skille. Put den i en tyllepose med passende tyl.
- Læg resten af mørdejsbundene på et fad. Sprøjt dadelfyld på midten af kagen.
- Sprøjt herefter flødeskum udenom, og sæt "låget" på medaljen.
- Sæt gerne dine medaljer på køl, inden de skal spises.
- Ved servering pyntes medaljerne med jordbær i skiver.
Del denne opskrift
Skriv et svar