Her er et lidt anderledes take på lam: lammefrikadeller i spicy kokossauce. Både lammefrikadellerne og saucen er stærk. Saucen er også fyldt med andre gode sager som ingefær, koriander, spidskommen, limeblade og citrongræs. Saucen bliver dejlig kraftig. Er du ikke så vild med stærk sauce, kan du bare komme mindre sambal oelek i.
Vi elsker lam, men er du ikke så meget til lammekød, kan du også bruge noget andet hakkt kød, f.eks oksekød.
Vi serverer retten med kogt spelt og en god salat f.eks Rå blomkålssalat med fennikel og pinjekerner
Ingredienser
Frikadeller:
- 800 g hakket lam
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk revet ingefær
- 2 forårsløg
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 2 spsk rasp
Kokossauce:
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 limeblade
- 3 tsk revet ingefær
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 tsk tørret koriander
- 1/2 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 2 cm finthakket citrongræs
- 1 tsk fiksesauce
- 5 dl kokosmælk
- 2 forårsløg
Antal personer:
Recipe Notes
- Start med frikadellerne
- Bland løg, hvidløg, forårsløg og æg i en minihakker, og hak det grundigt.
- Kom det i en skål sammen med fars, rasp, revet ingefær, sambal oelek, salt og peber.
- Bland farsen, til den er lind.
- Form farsen til runde frikadeller, og steg dem på en pande i en lille smule olie. De skal kun lige have stegeskorpe. Tag dem af panden, og læg dem på en tallerken.
- Sæt speltkerne over.
- Hak løg og hvidløg.
- Varm 2 spsk olie op, og steg løg og hvidløg i en gryde sammen med gurkemeje, tørret koriander, hakket citrongræs, spidskommen, ingefær og limeblade. Steg ved lave varme i ca. 5 min.
- Tilsæt kokosmælk, sambal oelek og fiskesauce, og lad saucen koge op.
- Når saucen koger, puttes lammefrikadellerne ned i saucen. Retten simrer i 20 min.
- Snit forårløgene på langs. Kom dem ned i saucen efter de 20 min, og kog videre i 10 min uden låg. Smag retten til med lidt salt.
Del denne opskrift
Skriv et svar