Osso buco er bare fyldt med god smag. Det bliver super mørt, når det bliver kogt. Derfor har vi lavet en smagfuld gryderet med osso buco.
I opskriften bruger vi to stk. Det passer fint til fire personer. Vi bruger også fem pølser af god kvalitet fra den lokale slagter. Det kan godt betale sig. Er du mest til kødet, kan der bruges tre stk. i stedet for to.
Denne udgave er en lille smule stærk, men man kan sagtens udelade sambal oelek.
Retten er en simreret, da den skal koge i ca. to timer. Den kan sagtens forberedes dagen i forvejen. Vi serverer retten med ris, kartoffelmos eller Pilaf med spelt og krydderurter
Ingredienser
- 1-2 spsk olivenolie
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 - 3 stk osso buco
- 1 bundt frisk timian
- 1 tsk paprika
- 1/4 selleri i store tern
- 1 rød peberfrugt i store tern
- 2 dl hvidvin
- 1 tsk sambal oelek
- 2 dl vand
- 70 g tomatkoncentrat
- 2 spsk soya
- 5 pølser
- salt
- peber
- 1 dåse flåede tomater
- et bundt hakket persille
- skallen af en citron
Antal personer: 4
Recipe Notes
- Skær løg og hvidløg i tern.
- Skær ligeledes selleri og peberfrugt.
- Varm 1 spsk olie op i en stor og tykbundet gryde.
- Krydr kødet med salt og peber, og brun det på begge sider.
- Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
- Tilfør evt en spsk olie mere.
- Tilsæt timian og paprika, og kom løg, hvidløg og selleri ned i gryden. Lad det stege i to minutter.
- Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt hvidvinen.
- Lad det bruse op, og tilsæt så tomatkoncentrat, flåede tomater, vand, sambal oelek, peberfrugt og soya.
- Lad retten koge ved svag varme i en time.
- Smag til, og krydr eventuelt med mere salt og peber. Lad retten koge endnu en time.
- Start på at tilberede ris eller andet tilbehør.
- Sluk for blusset. Tag kødet op, og sørg for at marven bliver i saucen. Lad det køle af på en tallerken.
- Skær pølserne i passende stykker.
- Hak persillen, og riv citronen på den fine side. Bland de to ting i en lille skål.
- Pil kødet fra benene, og sorter brusk mm fra.
- Findel kødet, og kom det tilbage i gryden sammen med pølserne.
- Varm retten op, og server den med dit tilbehør og et stort drys persille med citron.
Del denne opskrift
Skriv et svar