- Cous cous-salat med hokkaido og cherrytomater
Denne cous cous-salat med hokkaido og cherrytomater er lækker og lidt spicy. Den er god i sig selv, men smager også lækkert som tilbehør til f.eks Lammekølle eller Kalkunbryst sous vide. Der er både karry, spidskommen og cayennepeber i, hvilket giver den en god varme i smagen. Hokkaido og cherrytomater, som bliver stegt med på panden giver retten en fin sødme. Krydderurterne giver en fin friskhed. I denne udgave er der brugt mynte, men det kan sagtens være basilikum eller andre krydderurter.
Salaten kan serveres både lun eller kold, så den kan sagtens tilberedes i forvejen.
Ingredienser
- 160 g cous cous
- 220 ml vand
- 2 spsk olie
- 100 g hokkaido
- 1 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 1 knivspids cayennepeber
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk koriander
- 1 løg
- 1 forårsløg
- 1 spsk hakket, soltørret tomat
- 20 cherrytomater
- 70 g feta
- 1 lille bundt krydderurter
Antal personer:
Recipe Notes
- Kog vandet, og put det i en skål med cous cous, salt og 1 spsk olie. Dæk skålen til, og lad det trække i 10 min.
- Skær løg og hokkaido (med skræl) i tern.
- Varm 1 spsk olie op på en pande, og put de tørre krydderier på.
- Svits hokkaido og løg, og skru ned for varmen. Lad det stå og småsimre i ca. 15 min.
- Hak forårløget, og put det ned i panden sammen med de hele cherrytomater.
- Lad det stege i yderligere 10 min ved svag varme.
- Hak kryderurterne, og smuldr fetaen (gem lidt til pynt).
- Bland forsigtigt hokkaidoblandingen, urter og feta sammen med cous cous i en skål.
- Anret salaten på et fad, og pynt med lidt feta og urter.
Del denne opskrift
Skriv et svar