Disse bagte auberginer med tranebær og bløde løg er både stærke og krydrede. Fyldet giver et godt modspil, da der er sødme i tranebærrene og de bløde løg. Retten kan sagtens stå alene, men kan også bruges som tilbehør.
Ingredienser
- 1 aubergine
- 2 spsk god jomfruolivenolie
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk tørret koriander
- 1 knivspids røget paprika (kan udelades)
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk chili
- 1/2 økologisk lime (saften)
Fyld:
- 1 løg
- 2 spsk god jomfruolivenolie
- 1/2 dl tørrede tranebær
- persille til pynt
- 2 spsk creme fraiche 18%
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask auberginen, og del den i to.
- Rids den på kryds og tværs med en kniv
- Put olie, paprika, spidskommen, koriander, chili og røget paprika i en skål.
- Tilsæt saften af en halv lime og et fed knus hvidløg.
- Fordel marinaden auberginerne, og bag dem i oven i 5o - 60 min.
- Skræl løget, og skær det i skiver.
- Varm olien på en pande, og steg løgene, til de er fint gyldne (ca. 20 min)
- sluk for blusset, og tilsæt tranebær og hakket persille lige inden auberginerne er færdige, så persillen beholder den grønne farve.
- Tag auberginerne ud, og fordel fyldet på dem. Pynt med creme fraiche.
Del denne opskrift

Skriv et svar