Klassikeren er jo kogt blomkål. Men hvis du gerne vil prøve noget andet er her en opskrift på bagt blomkål med gurkemaje. Det er nemt og lækkert tilbehør, som kan bruges til mange forskellige ting. Vi synes, at sprødheden bevares ved at bage det. Løg og bladselleri kan godt udelades, men den giver en god sødme til retten.
Det kan f.eks. serveres til Lammekølle ellerKalkunbryst sous vide
Ingredienser
- 2 spsk flydende fedtstof (Becel el. lign)
- 1 tsk paprika
- 1 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk spidskommen
- lidt cayennepeber
- salt
- peber
- 1 rødløg
- 2 stilke bladselleri
- dild eller persille
- 2 spsk olivenolie
- hakkede urter til pynt
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Gør blomkålen i stand, og læg det på en bageplade med bagepapir.
- Bland det flydende fedtstof med krydderierne, og pensl blomkålen med blandingen.
- Skær løg og bladselleri i tern.
- Bag blomkålen i ovnen i 45-60 min.
- Varm olien op, og steg løg og bladselleri i olien, til det er mørt.
- Tag blomkålen ud af ovnen, og drys med løgblandingen samt salt og peber.
- Drys det bagte blomkål med hakkede urter.
Del denne opskrift
Torben skriver
Øh, nu er jeg jo kke ekspert, men manglet i ikke en enkelt ingredies på listen.
Anne_Daus skriver
Hej Torben
Jeg har tilføjet urterne til ingredienslisten 🙂
Mvh Anne