- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Bagt æbledessert med marcipan

Bagt æbledessert med marcipan laves lige inden servering og serveres lun. Den tager kun ca. 10 min. at tilberede. Den har en god smag af æble, mandler og marcipan, og så gør butterdejen, at den får lidt crunch. Desserten bliver flottest, hvis du vælger nogle røde æbler f.eks Ingrid Marie. Vi serverer altid en god is til: f.eks. Vanilleis med marscapone [2] eller Vanilleis [3]

Bagt æbledessert med marcipan
[4]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Bagt æbledessert med marcipan
[4]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Tag butterdejen op af fryseren, og del hver plade i to firkantede stykker. Læg dem på en plade med bagepapir.
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Skær 4 skiver marcipan på en centimeters tykkelse.
  4. Skær æblerne i MEGET tynde skiver (eller brug et mandolinjern)
  5. Hak mandlerne fint.
  6. Læg en skive marcipan midt på butterdejen.
  7. Drys med hakkede mandler.
  8. Tag æblerne, og fordel dem i lag ovenpå.
  9. Si noget flormelis på toppen.
  10. Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 min. De skal være sprøde og gyldne.
  11. Tag kagerne ud af ovnen, læg dem på en tallerken.
  12. Fordel en kugle vanilleis på  toppen og drys med flormelis.
Del denne opskrift