Det er jo lige sæson for græskar. Til denne ret kan man bruge den slags græskar, man bedst kan lide. De skal bare have “lidt bid”, når de er færdige. Stegt butternutsquash med rødløg og chili er nemt at lave og tager ikke ret lang tid. Man kan det spise det som en vegetarret, men man kan også spise et stykke kød til. Skal retten være lidt mere fyldig, kan man putte bulgur eller ris i den. som tilbehør er det lækkert med lidt creme fraiche. Det passer rigtig godt sammen med den stærke chili. I denne ret har vi brugt karry, men man kan også sagtens bruge paprika i stedet for.
Ingredienser
- 1/2 butternutsquash
- 1 rødløg
- 1 tsk chili
- 1 tsk karry
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1-2 spsk græskarkerner
- persille til pynt
- evt. 2-3 dl kogt bulgur/ris
- 4 spsk creme fraiche 18%
Antal personer:
Recipe Notes
- Skær rødløg og græskar i tern.
- Varm olien op i en pande, og steg rødløget i et par minutter.
- Tilsæt karry, chili og græskar, og steg videre i ca. 15 min.
- Tilsæt græskarkerner, og steg i 5 min. Smag til med salt og peber.
- Mærk med en kniv, om græskarene er møre.
- Til sidst tilsættes persille og evt. bulgur/ris.
Del denne opskrift
Skriv et svar