- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Salat med ristede gulerødder og blegselleri

Denne salat med ristede gulerødder og blegselleri er en fyldig salat med masser af smag fra de varme krydderier. Salaten serveres kold, og den kan sagtens tilberedes i god tid og blandes sammen lige inden spisning.

Salaten kan bruges som tilbehør til f.eks Culotte sous vide [1] eller Lammekølle [2].

Salat med ristede gulerødder og blegselleri
Salat med ristede gulerødder og blegselleri
[3]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Salat med ristede gulerødder og blegselleri
[3]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Salat:
Dressing:
Tilbehør:
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Rens gulerødderne, og skær dem i kvarte på langs.
  2. Skær blegselleri i mindre, korte stave.
  3. Varm olien op på en pande, og kom krydderierne i.
  4. Steg gulerødder og blegselleri i 5 min ved middel varme (rør jævnligt)
  5. Skræl og skær rødløget i strimler, tilsæt det, og steg videre i 2 min.
  6. Tilsæt saften fra den halve appelsin, og steg i 5 min.
  7. Tilsæt lidt salt og peber, og steg yderligere i et par minutter ved høj varme, så gulerødderne tager farve.
  8. Tag fra varmen, så det kan køle af.
  9. Snit salat og spidskål og kom det i en skål.
  10. Skær blegselleri og agurk i tern, og tilsæt det sammen med de ristede pinjekerner.
  11. Bland dressingen, hæld den over, og bland den godt ind i salaten.
  12. Tilsæt gulerodsblandingen, og vend salaten let med hænderne.
  13. Skær avocadoen i strimler, og tilsæt den.
  14. Anret salaten på et flat fad.
  15. Bland creme fraichen med citronsaft, salt og peber. Server creme fraichen til salaten eller pynt salaten med den.
Del denne opskrift