Denne roulade med chokolade og sylt passer perfekt til kaffebordet eller som en dessert. Den kan laves på dagen eller dagen i forvejen. Den har kun godt af at stå og trække.
Om vinteren foretrækker vi at bruge en eller anden form for sylt, gerne brombær eller lignende. Om sommeren er det også rigtig lækkert med friske bær i stedet for. Der er til ca. 10 skiver i en roulade.
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom sukker og æg i en skål, og rør det til en luftig masse (ca. 3 min)
- Sigt mel og kakao ned i dejen, og vend det sammen med en dejskraber.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og skrab dejen ud på bagepapiret og form det til en firkant med en kniv eller en spatel.
- Bag rouladen i 10 min. midt i ovnen.
- Tag et nyt stykke bagepapir, og læg det på bordet.
- Drys det med en spsk. sukker
- Vend den færdige rouladebund omvendt på det sukkerbeklædte bagepapir.
- Læg et viskestykke på bunden, og rul den sammen.
- Pisk fløden til skum, og hak chokoladen.
- Når rouladen er tilpas afkølet, pilles bagepapiret af.
- Fløden fordeles på rouladebunden, og den drysses med chokolade. Fordel sylt på bunden.
- Rul rouladen sammen, og pak den ind i sølvpapir.
- Stil den på køl i mindst en time.
- Skær rouladen i passende stykker, og pynt evt. med frysetørrede hindbær.
Del denne opskrift
Skriv et svar