Er der noget, der er lækkert i den søde juletid, er det orangestænger. De har både sødme og lidt bittert i sig, og sammen med mørk chokolade, er det en perfekt kombination.
I denne opskrift har vi pyntet med hakket pistacienød, men de kan også sagtens spises uden nødder. Vi kan rigtig godt lide at spise dem sammen med den almindelige konfekt, fordi det spiller godt op mod den søde marcipan.
Husk at købe økologiske appelsiner, da man jo skal spise hele skallen :-). Man skal kun bruge skallerne, men saften skal ikke gå til spilde. Den skal bruges til sukkerlagen. Når du beregner mængden af væske, tager du appelsinsaften fra og fylder op med vand, så der samlet set er en halv liter. Opskriften give ca. 40 stk.
Skal dine orangestænger have det rigtige knæk, er det vigtigt, at den har en temperatur på 32 grader, når du dypper appelsinskallerne i den. Giv dem evt. et chock på 5 min. i køleskabet, inden du putter den i en beholder med tætomsluttende låg.
- 3 øko appelsiner
- 500 g sukker
- ca. 400 ml vand
- saft fra appelsinerne
- 300 g god mørk chokolade
- 20 g usaltede pistacienødder
- Skær dine appelsiner i kvarte, og skær kødet fra.
- Pres saften fra kødet, og gem det i en skål.
- Kog nu skallerne i en gryde med vand i 5 min.
- Dette gøres tre gange i alt - hver gang med nyt vand. (Dette fjerne bitterstoffer fra skallen)
- Lad skallerne køle af. Skær den hvide del fra, og skær dem herefter i lange strimler.
- Hæld nu appelsinsaft, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.
- Kog dine appelsinstrimler i lagen i 30 min.
- Tag dem op af lagen, og lad dem køle af på bagepapir.
- Smelt chokoladen, og dyp skallerne heri.
- Læg dem til tørre på bagepapir, og drys evt. med hakkede pistacienødder.
Skriv et svar