Der er ikke noget som nogle gode boller med tandsmør på :-). De her mormorboller er bløde og luftige og passer til ethvert kaffebord eller til en god gang brunch eller morgenmad. Der er fire æggeblommer i, hvilket gør dem meget gule. Man kan godt bruge to almindelige æg i stedet for.
Denne opskrift giver ca 10 boller.
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 1 dl kogende vand
- 1,5 dl creme fraiche 18%
- 25 g gær
- 3/4 dl flydende fedtstof
- 3 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel
Til pensling:
- 1 æggeblomme
- 1 spsk creme fraiche 18%
- birkes til pynt
Antal personer:
Recipe Notes
- Put kogende vand, creme fraiche, æggeblommer, fedtstof, salt og sukker i en skål, og rør det til en ensartet masse.
- Tilsær gæren.
- Rør melen i, og rør til dejen er lind.
- Lad dejen hæve i to timer et lunt sted.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Ælt dejen let, og form den til 10 boller.
- Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.
- Rør æggeblommen med creme fraiche, og giv bollerne et tykt lag.
- Drys med birkes.
- Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Del denne opskrift
Skriv et svar