- Mayo med sennep
Hjemmelavet mayonnaise er bare bedst :-). Det er nemmest at bruge en stavblender, men man kan også sagtens bruge en håndmixer eller sågar gøre det ved håndkraft. Det er fint, hvis æggeblommerne lige står 5 min. ved stuetemperatur, inden du går i gang. Mayo med sennep er nemt at lave. Vi putter altid lidt creme fraiche i, det giver en rigtig fin konsistens.
Når mayonnaisen er færdig, er der et hav af muligheder for at give den smag:
- paprika
- hvidløg og persille
- dild (til fisk og skaldyr)
Ingredienser
- 1,5 dl neutralolie
- 2 æggeblommer
- 1 tsk grov sennep
- 1/2 tsk salt
- peber
- 2 spsk cremefraiche 18%
- 1 tsk hvidvinseddike
Antal personer:
Recipe Notes
- Æggeblommer, eddike, sennep, salt og peber kommes i en skål.
- Blend mens du langsomt hælder olien ned til ingredienserne - det skal nemlig emulgere.
- Når det tykner kan du sagtens hælde mere olie i ad gangen.
- Når olien er brugt kommes cremefraichen i, og den færdige mayonnaise smages til med salt og peber.
Del denne opskrift
Skriv et svar