Super lækker og luftig lagkage
Denne marengslagkage med bærfyld er både frisk og lækker. Den er meget luftig, og marengsen gør den lidt sprød ovenpå. Den kan bruges både sommer og vinter. Det fyld man bruger, kan også sagtens varieres :-). Her i opskriften har jeg brugt hindbærsylt. I denne opskrift er der brugt pistacienødder, men man kan bruge de nødder, man bedst kan lide.
Kagen passer både til kaffebordet og som dessert.
Ingredienser
- 4 æg
- 2 dl sukker
- 40 g kartoffelmel
- 60 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 æggehvider
- 160 g sukker
- 60 g pistacienødder
Fyld:
- 3 dl fløde
Antal personer:
Recipe Notes
- Kog hindbær og sukker i 5 min, og jævn med maizenablandingen. Lad det køle af.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker luftigt i ca 5 min.
- Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i en skål
- Sigt melblandingen i æggemassen, og rør forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, men husk, det er vigtigt at bevare luften i dejen.
- Put pagepapir i bunden af to springforme, og fordel dejen i to forme.
- Pisk æggehviderne, når de begynder at stivne, hældes sukkeret i lidt ad gangen. Til sidst har du en sej, luftig masse.
- Fordel marengsen på de to bunde.
- Hak pistacienødderne, og fordel dem ud over de to kager.
- Bag lagkagerne i 25 min.
- Lad bundene køle af, inden du tager dem ud af formene med en kagespatel.
- Pisk fløden stiv.
- Læg en bund på et lagkagefad, fordel flødeskum og hindbærsylt og slut af med lagkagebund nr. to.
Del denne opskrift
Skriv et svar