- Manfreds småkager
Her i familien er alle vilde med bedstefar Manfreds småkager. Derfor kommer de her på bloggen. Fyldet er korender og appelsinskal, men man kan også bruge tranebær og nødder, hvis man vil det. Der skal ikke sukker i dejen. Kagerne skal i stedet vendes i sukker. Det gør dem knasende og lækre. De er gode til jul, men for at være helt ærlig, så spiser vi dem hele året, for de er bare mega gode 🙂
Når man laver dejen, kan man evt delen den i to og putte forskelligt fyld i de to deje.
Denne opskrift giver ca. 65 stk.
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 485 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 stang vanille (eller 4 spsk vanillesukker)
- 75 g korender
- skal af en appelsin
- 2 dl fløde
- sukker i en dyb tallerken
Antal personer:
Recipe Notes
- De tørre ingredienser puttes i en skål.
- Herefter tilsættes blødt smør og fløde.
- Dejen røres sammen med en røremaskine.
- Del dejen i 4, og rul dem til "pølser" på ca. 2,5 cm i diameter
- Stil dejen i køleskabet i ca. 15 min.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Skær kagerne ud i ca. en centimeters tykkelse (gerne en stang af gangen)
- Put sukker i en dyb tallerken.
- Pres kagen ned i sukkeret, men du trykker den lidt flad. Vend kagen og pres, så der er sukker på begge sider.
- Put kagerne på en plade med bagepapir, og bag dem øverst i ovnen i ca. 6 min.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Del denne opskrift
Skriv et svar