- Maltboller
Lækkert brød er altid godt. Her er en opskrift på maltboller. De er bløde og lækre i konsistensen. Her har vi brugt maltmel og maltsirup. Det giver en lidt dybere smag til bollerne. Vi har brugt kærnemælk, men man kan også sagtens bruge almindelig mælk. Man skal lige huske, at mængden af mel kan variere. Derfor skal man måske justere med 50 gram mere eller mindre.
Ingredienser
- 5 dl kærnemælk
- 1 æg
- 25 g gær
- 0,5 dl neutralolie
- 1 spsk maltsirup
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 50 g maltmel
- 100 g rugmel
- 600 g hvedemel
- sesamfrø og birkes til pynt
- mælk til pensling
Antal personer:
Recipe Notes
- Lun kærnemælken op til 37 grader
- Bland kærnemælk, æg, gær, sukker, salt, maltsirup og olie i en røreskål (gerne en køkkenmaskine)
- Put maltmel, rugmel og lidt af hvedemelet i, og ælt dejen godt igennem.
- Tilsæt resten af melet, og ælt i ca. 5 min.
- Sæt dejen til hævning i ca. 2 timer.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Tag dejen ud på bordet, og ælt den igennem.
- Form den til boller, og pensl med mælk, og pynt med sesam og birkes.
- Lad bollerne efterhæve i en halv time.
- Bag bollerne i ca. 20-25 min.
- Tag dem ud, og lad dem køle af på en bagerist.
Del denne opskrift
Skriv et svar