Kartoffeltårne er lidt tidskrævende at lave, men de er det værd. De bliver rigtig cremede indeni og sprøde på toppen. De kan sagtens laves nogle timer i forvejen, og så kan de varmes i ovnen, når man skal spise dem. Der bliver nogle kartofler til overs, men dem kan man koge møre, lave mos af dem og så bruge dem næste dag.
Mangler du inspiration til kød og tilbehør så se Culotte, Bernaise, Rød spidskål med hindbær, pekan og radiser, Bagt broccoli med citronskal
Disse kartofler bliver meget cremede indeni og får en sprød overflade. Perfekt til en god lammekølle eller en culottesteg.
Der bliver noget kartoffel til overs, men det kan man sagtens lave til en kartoffelmos til dagen efter :-). Kartoflerne kan med fordel laves om formiddagen og varmes i ovnen senere.
| Antal personer |
| 4 |
| Tilberedningstid | Ventetid |
| 2,5 timer | 2 timer |
|
|
|
Disse kartofler bliver meget cremede indeni og får en sprød overflade. Perfekt til en god lammekølle eller en culottesteg.
Der bliver noget kartoffel til overs, men det kan man sagtens lave til en kartoffelmos til dagen efter :-). Kartoflerne kan med fordel laves om formiddagen og varmes i ovnen senere.
|
Recipe Notes
- Skær kartoflerne ud i rektangulære stykker, så de er lige store.
- Stil dem i en gryde.
- Hæld vand ved, så det dækker 2/3 af kartoflernes højde.
- Skær den halve pakke smør i mindre stykker, og kom det ned i vandet.
- Kog kartoflerne til vandet er kogt vægt og smørret er tilbage i gryden.
- Steg herefter videre til kartoflerne får en fin og brun bund.
- Tag kartoflerne op, og læg dem med bunden op i et ildfast fad.
- Varm dem evt. i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
- Drys dem med salt.
Del denne opskrift
Skriv et svar