- Kartoffelbrød med spinat og pinjekerner
Vi elsker at bage. Man kan bage SÅ meget forskelligt og lækkert brød. Disse kartoffelbrød med spinat og pinjekerner kan bruges til mange retter. De er gode i madpakken, til brunch og til frokost. Fyldet kan sagtens varieres, hvis der er andre ting, du bedre kan lide. Kartoflerne giver en god luftighed til bollerne.
Opskriften giver 12-14 boller.
Ingredienser
Fyld:
- 3 skalotteløg
- 75 g frisk spinat
- 2 spsk flødeost
- 50 g ristede pinjekerner
- 1/2 tsk revet muskat
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 æg til pensling
- 1 spsk god jomfruolivenolie
Antal personer: stk
Recipe Notes
- Skræl og kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle af.
- Riv kartoflerne på et rivejern.
- Lun mælken, og bland den med gær, salt og revet kartoffel.
- Bland rugmelen i.
- Bland til sidst hvedemelen i, og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve i en times tid.
- Hak pinjekernerne groft.
- Skær skalotteløgene i små tern, og rist dem i olie, til de er klare og let møre.
- Tilsæt frisk spinat, salt, peber og muskatnød.
- Når spinaten er "faldet sammen" tilsættes flødeosten, og der slukkes for varmen.
- Når flødeosten er godt fordelt tilsættes de hakkede pinjekerner.
- Del dejen i 12-14 stykker, og rul dem ud.
- Put fyldet ovenpå.
- Luk dejstykkerne sammen, så du får nogle små boller.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Sæt dem til efterhævning i 20 min.
- Pensl bollerne med æg, og drys dem med flagesalt.
- Bag dem i 15-20 min, og lad dem køle lidt af på en bagerist.
- Bollerne kan evt. lunes igen inden servering.
Del denne opskrift
Skriv et svar