- Græskarsuppe
Så er efteråret over os, og det er tid til Halloween. Det er også sæson for forskellige typer græskar, så det er bare med at komme i gang. Der er ikke noget bedre en kold efterårsdag end en portion varm suppe. Denne græskarsuppe med persille, græskarkerner og sprød bacon er super nem at lave. Server den med lækkert brød til.
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 2 bagekartofler eller 4 alm kartofler
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 stk chili
- 2 æbler
- 1 liter hønsefond
- salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk æble eddike alternativt citron
- 2 dl madlavningsfløde
Topping
- 1 bundt kruspersille
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 pakke bacon
- creme fraiche
Antal personer:
Recipe Notes
- Skyl græskarret godt, og skær det ud i stykker på ca 3x3cm, behold gerne skrællen på. Det er med til at give farve til suppen.
- Skær ligeledes kartoflerne, æbler og gulerødderne i mindre stykker. Kom det hele i en skål.
- Skær løg og hvidløg i små tern, og steg først løget i en stor gryde i olie, tilsæt herefter hvidløg.
- Tilsæt nu grøntsagerne, og steg et par min.
- Kom nu chili i sammen med hønsefonden, og kog det hele i 30 min.
- Imens grøntsagerne koger, ristes græskarkernerne på panden, til de er lysebrune.
- Herefter steges baconen sprød på panden.
- Persillen skylles grundigt og hakkes.
- Kom persille, græskarkerner og creme fraiche i hver deres små skåle.
- Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden.
- Smag til med salt, peber, og æbleeddike.
- Server suppen med creme fraiche, persille, bacon og græskarkerner på toppen.
Del denne opskrift
Skriv et svar