- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Bagt blomkålssalat med bønner og glaskål

[1]

Bagt blomkålssalat med bønner og glaskål

Her er opskriften på en bagt blomkålssalat med bønner og glaskål. Der er masser af smag i den, og den mætter rigtig godt. Den er rigtig god i efterårs- og vintersæsonen. Vi synes, at bagt blomkål giver en rigtig god smag, og de sprødristede kapers giver et ekstra pift til salaten.

Den passer godt til f.eks Langtidsstegt lammeryg [2] eller Langtidsstegt flæskesteg [3]

Bagt blomkålssalat med bønner og glaskål
[4]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Bagt blomkålssalat med bønner og glaskål
[4]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Dressing
Salat
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienser til dressingen i en skål.
  3. Skær blomkålen i mindre "buketter", og bland dem sammen med dressingen.
  4. Bag blomkålen i ovnen i 15 min.
  5. Skræl glaskålen, og skær den i meget fine tynde skiver (brug evt. et mandolinjern)
  6. Kog bønnerne i ca. 4 min, tilsæt glaskålen, og lad det koge et minut mere. Hæld bønner og glaskål i et dørslag.
  7. Put olien i en lille gryde, og varm den op.
  8. Læg noget fedtsugende papir på en tallerken.
  9. Dræn dine kapers for vand, og rist dem i olien til de bliver lidt mørke i farven. Tjek evt ved at smage på en kapers - den skal være sprød.
  10. Læg dine kapers på fedtsugende papir.
  11. Tag dine blomkål ud af ovnen, og bland dem med bønner og glaskål.
  12. Anret din salat på et fad. Drys med feta og kapers, og riv lidt citronskal henover.
Del denne opskrift