Her er opskriften på en bagt blomkålssalat med bønner og glaskål. Der er masser af smag i den, og den mætter rigtig godt. Den er rigtig god i efterårs- og vintersæsonen. Vi synes, at bagt blomkål giver en rigtig god smag, og de sprødristede kapers giver et ekstra pift til salaten.
Den passer godt til f.eks Langtidsstegt lammeryg [2] eller Langtidsstegt flæskesteg [3]
Ingredienser
Dressing
- 1 knivspids chili [5]
- 1 tsk oregano [6]
- 1 tsk tomatpesto [7]
- 1 tsk krydderpeber [8]
- 1 tsk salt [9]
- 2 spsk jomfruolivenolie [10]
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienser til dressingen i en skål.
- Skær blomkålen i mindre "buketter", og bland dem sammen med dressingen.
- Bag blomkålen i ovnen i 15 min.
- Skræl glaskålen, og skær den i meget fine tynde skiver (brug evt. et mandolinjern)
- Kog bønnerne i ca. 4 min, tilsæt glaskålen, og lad det koge et minut mere. Hæld bønner og glaskål i et dørslag.
- Put olien i en lille gryde, og varm den op.
- Læg noget fedtsugende papir på en tallerken.
- Dræn dine kapers for vand, og rist dem i olien til de bliver lidt mørke i farven. Tjek evt ved at smage på en kapers - den skal være sprød.
- Læg dine kapers på fedtsugende papir.
- Tag dine blomkål ud af ovnen, og bland dem med bønner og glaskål.
- Anret din salat på et fad. Drys med feta og kapers, og riv lidt citronskal henover.
Del denne opskrift