Denne tomatsauce med limabønner er en lækker vegetarret, som smager lækkert på pasta. Er man mere til ris, bulgur eller spelt, er det også en mulighed. Prøv den f.eks. med Pilaf med spelt og krydderurter [1]
Retten er let og hurtig at lave, det tager kun ca. 45 min. Har du ikke tid til at grille dine peberfrugter, kan de sagtens bruges uden. Vinen er med til at give retten syre, men kan erstattes af vand eller en ekstra dl fløde.
Ingredienser
- 1 stort løg [4]
- 2 kinesiske hvidløg (eller 4 fed alm) [5]
- 2 spsk god jomfruolivenolie [6]
- 1 dl hvidvin [7]
- 1 - 2 stilke bladselleri [8]
- 1 dåse flåede tomater [9]
- 70 g tomatkoncentrat [10]
- 1 grillet rød peber [11]
- 1 dl fløde [12]
- 230 drænede limabønner [13]
- 1 potte hakket frisk basilikum [14]
- 1 tsk sukker [15]
- 2 - 3 tsk salt [16]
- peber [17]
- revet parmesan [18]
Antal personer:
Recipe Notes
- Tænd ovnen på 230 grader.
- Når ovnen er varm grilles peberfrugten, til den er sort.
- Tag peberfrugten ud, og lad den køle lidt af, inden den frigøres for skind og kerner og skæres i tern.
- Skær løg og hvidløg i små tern.
- Flæk bladselleriet i tre, og skær den i små tern.
- Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg, til de er glasklare.
- Tilsæt bladselleri, og steg i to minutter.
- Kom hvidvin på, og kog det kort op.
- Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, grillet peberfrugt , sukker, salt og peber, og lad det koge i 15 min.
- Tilsæt fløde og hakket basilikum, og lad det koge yderligere 15 min. Kog evt. pastaen imens.
- Dræn bønner for vand, kom dem i retten, og kog i to minutter, til bønnerne er varme.
- Smag til med salt og peber.
- Server tomatsaucen på pasta med masser af parmesan på toppen.
Del denne opskrift