- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Svampetærter med butternutsquash

Madtærter er et stort hit hos os. De kan bruges som forret eller som lækkert tilbehør. Her er en opskrift på svampetærter med butternutsquash. Man kan bage det som en stor tærte eller som 4 små tærter. Bager du små tærter, skal de bages i kortere tid. De skal være gyldne i kanten. Det bedste resultat opnås ved at bruge en tærteform i metal. Den leder varmen bedre, og den giver derfor en mere sprød bund.

Her er de pyntet med Tranebærkompot [2]

Svampetærter med butternutsguash
[3]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Svampetærter med butternutsguash
[3]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Fyld
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Start med at lave tærtedejen.
  2. Put hvedemel, rugmel, smør og salt i en skål.
  3. Smuldr smørret ind i dejen, tilsæt herefter fløde, og ælt dejen hurtigt sammen.
  4. Stil den på køl i ca. 15 min.
  5. Skræl persilleroden, og skær den i helt tynde strimler eller i små tern.
  6. Skær ligeledes skalotteløg, svampe og butternutsquash (behold gerne skrællen på) i små tern.
  7. Svits løg og svampe på panden i lidt olie. Tilsæt butternutsquash og persillerod, og steg ved svag varme i ca. 5 min.
  8. Tilsæt parma i tern, og smag til med salt, peber og timian.
  9. Tænd oven på 180 grader.
  10. Rul tærtedejen ud, og kom den i en tærteform.
  11. Forbag den i i 10 min.
  12. Pisk creme fraiche, æg,  revet Prima Donna, salt og peber i en skål.
  13. Tag tærten ud, put fyldet på, og fordel æggemassen ovenpå.
  14. Bag herefter tærten i ca. 30-40 min. Den skal væren gylden i kanterne.
Del denne opskrift