- Hjemmelavet pizza
Denne pizza er fremstillet helt fra bunden. Vi kan godt lide, at der er lidt grahamsmel i. Det giver en rigtig god sprødhed. Derfor kan du udskifte 100 g hvedemel med grahamsmel :-). Det er vigtigt, at dejen hæver i minimum 6 timer og gerne fra dagen før.
Pizzaen bages med undervarme og maksimum temperatur. Det giver en kort bagetid og en sprød bund.
- Hjemmelavet pizza
- Hjemmelavet pizza
Ingredienser
Dej:
- 6 dl koldt vand [6]
- 1 spsk salt [7]
- 10 g gær [8]
- 800 g hvedemel [9]
Tomatsauce
- 1 ds flåede tomater [10]
- 1 tsk salt [7]
- frisk basilikum [11]
Fyld:
- 1-2 portobellosvampe [12]
- 1 løg [13]
- 1 pose mozzarellaost [14]
Fyld efter bagning:
- 4 skiver serranoskine [15]
Antal personer:
Recipe Notes
- Put mel, vand og salt i en skål.
- Dejen røres grundigt og æltes gerne i min 5 min. Vær opmærksom på, at der måske skal lidt mere eller lidt mindre mel til. Dejen skal være smidig og sej. Lad dejen hæve i min 6 timer.
- Put flåede tomater, salt og frisk basilikum i en blender, og blend til det er en homogen masse. Stil evt. på køl.
- Rist portobellosvampe og løg på en pande. Vandet fra svampene skal være dampet væk.
- Når dejen har hævet længe nok rulles den tyndt ud, og ovnen tændes på højeste temperatur (275 grader undervarme)
- Put tomatsauce, ost, svampe og løg på pizzaen.
- Bag pizzaen i 7-10 min - hold øje!
- Pizzaen tages ud af ovnen og serranoskinken kommes på.
Del denne opskrift