- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Fastelavnsboller med nutella- og marcipanfyld

Her er en lækker opskrift på fastelavsboller med nutella- og marcipanfyld. Er du ikke til nutella, kan det sagtens udelades. Dejen bliver dejlig sprød under bagningen.

Opskriften giver 12 stk.

Når vi laver glasur, bruger vi kogende vand. Dette gør, at glasuren stivner hurtigere. Fastelavnsbollerne kan pyntes yderligere med ristede nødder eller frysetørrede bær.

Fastelavnsboller med nutella- og marcipanfyld
[2]
Print Recipe
Fastelavnsboller med nutella- og marcipanfyld
[2]
Print Recipe
Ingredienser
Dej:
fyld:
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Start med at smuldre smørret i mel og sukker i en skål.
  2. Rør 25 g gær ud i de to spsk vand.
  3. Kom æg og gærblanding ned til de tørre ingredienser, og rør dejen til den er glat.
  4. Lad dejen hæve i 45 min.
  5. Bland marcipan, sukker, smør og Nutella, og rør det til en ensartet masse.
  6. Rul dejen ud til en stor firkant, og del den i 12 stykker.
  7. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  8. Læg en skefuld fyld på, og saml dejen til en bolle. Den kan med fordel æltes ganske lidt.
  9. Læg bollerne på to bageplader, og lad dem efterhæve i 20 min.
  10. Bag bollerne i ca. 15 min. De skal være gyldne.
  11. Tag bollerne ud, og lad dem køle af.
  12. Bland en glasur med kogende vand og flormelis, og pynt fastelavnsbollerne.
Del denne opskrift