- Sisterfood - http://sisterfood.dk -

Gule kantareller, riesling og fløde

Gule kantareller i riesling og fløde har masser af god smag. Heldigvis er sæsonen jo lang, da de gule kantareller allerede er i august, og de brune kommer sidst på efteråret. Vi tager altid på svampejagt, som er både hyggeligt og sjovt. Er man rigtig svampeelsker udleverer man ikke lige sit bedste svampested ;-). Vi plejer at tage afsted ca. tre gange på en sæson. Så samler vi så mange som muligt, så vi har til en hel vinteren.

Når man kommer hjem fra skoven børstes svampene rene for jord og andre ting. Lad være med at skylle dem, så tager de bare væske til sig. Der er to måder, man kan gemme dem på. Man kan tørre dem – enten i ovnen eller på en avis. Her skal de ligge, indtil de er helt tørret ind. Herefter puttes de i en luftæt beholder. De er gode at have stående på køkkenhylden. Så kan man lige drysse nogle i saucen, eller de kan udblødes i vand og f.eks bruges på en pizza. Der er absolut mere smag i dem end champignoner :-). Den anden mulighed er at stege dem på panden. Man rister dem af, indtil de begynder “at knitre”. Herefter kommes de i frostposer og kommes i fryseren, til de skal bruges. Det er er smag og behag, om man vil fryse eller tørre dem. Vi gør altid begge dele.

Her har vi lavet gule kantareller i riesling og fløde, som passer perfekt på et stykke ristet brød eller toast – gerne hjemmelavet :-). Har du ikke adgang til kantareller, kan man sagtens bruge andre svampe: østershatte, portobelle eller andre. Når det er sagt, tager det heller ikke skade af et godt glas riesling fra Alsace, eller hvad man nu foretrækker. Det er en god snack eller forret, hvor man sagtens kan lave svampene i forvejen.


Gule kantareller, riesling og fløde
[3]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Gule kantareller, riesling og fløde
[3]
Print Recipe
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Antal personer:
Recipe Notes
  1. Børst svampene rene med en pensel.
  2. Skær løgene i små tern, og svits dem i olien sammen med kantarellerne. Steg i ca. 4-5 min.
  3. Hæld vinen på, og lad det koge ind til det halve.
  4. Kom fløden og soya i,  og lad det koge, til det tykner.
  5. Tilsæt citronskal og oregano.
  6. Smag til med salt og peber
Del denne opskrift