Focaccia med rosmarin er et lækkert brød, som er godt tilbehør til både tapas, forret eller en buffet. Rosmarinen giver en krydret smag, som smager rigtig dejligt. Focaccia er nemt at lave og kan serveres, når man har behov for at lave et brød til mange gæster. Det kan nemt fryses ned, så holder det sig frisk og lækkert, og det er hurtigt at varme op.
Ingredienser
- 250 g Ølandshvedemel [4]
- 850 g italiensk Tipo 00 hvedemel [5] køb fx i kvickly
- 50 g gær [6]
- 1 tsk groft salt [7]
- 700 ml lunkent vand [8]
Topping
- 1,5 dl god jomfruolivenolie [9]
- 1 spsk flagesalt [10] knuses
- 1 spsk frisk rosmarin [11] groft hakket
Antal personer:
Recipe Notes
- Kom vandet i en røremaskine, og tilføj gær og rør på lavt gear til gæren i opløst.
- Tilføj først Ølandsmel, og kom den italienske mel i lidt af gangen, og rør fortsat på lavt gear til dejen er lind og uden klumper.
- Fortsæt med at køre dejen på maskinen på lavt gear i 15 min.
- Lad herefter dejen hvile i skålen i 30 min til dejen har fået ca dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud og læg den på en bradepande, og rul dejen ud så den er fordelt i hele bradepanden.
- Lad nu igen dejen hvile i 30 min.
- Lav forsigtigt små huller i dejen med dine fingre, og fordel olivenolien ovenpå, og smør det godt ud over det hele, den må gerne fordele sig i hullerne.
- Drys med flagesalt og rosmarin.
- Bag focaccia midt i ovnen på 230 grader C i ca 30 min til den er dejlig lysebrun.
- Focacciabrødet kan sagtens fryses og gemmes til en senere lejlighed.
Del denne opskrift