I vores familie elsker vi tærte, og en lækker porretærte er altid godt som tilbehør til meget forskellig slags med eller måske som supplement til en god brunch. Denne opskrift holder hver gang og er toppet med en god bacon fra slagteren – det giver langt den bedste smag. Bager du madtærte, kan du også sagtens putte andet fyld i som: gulerødder, spidskål, blomkål eller andre gode sager.
Hvis du gerne vil have en super sprød tærte, er det bedst at bruge en tærteform af metal.
Recipe Notes
- Kom mel i en skål sammen med salt
- Skær smørret i tern, og kom det ned til melet.
- Smuldr smørret til massen ligner en grov sukker i konsistensen
- Saml dejen med et æg.
- Rul dejen ud, og kom den i en tærteform, stil den på køl.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rens porrerne, og skræl løget.
- Skær begge dele i fine skiver.
- Varm olien op i en pande, og steg porrer og løg i ca. 10 min.
- Tag tærten, og prik den med en gaffel.
- Forbag den i 10 minutter.
- Pisk æg, creme fraiche, muskat, salt og peber i en skål.
- Kom porrer og æggemasse ned i tærten.
- Pynt med bacon.
- Bag tærten yderligere i ca. 35 min, til den er gylden.
- Lad tærten køle lidt af, inden den serveres
Del denne opskrift
Skriv et svar